Gör ett klokt vägval för fastigheterna – minska risken för allvarliga bostadsbränder med förebyggande insatser, ett arbete som bland annat Sveriges Radio uppmärksammat vid flera tillfällen. Flera fastighetsbolag har med hjälp av vårt brandskyddspaket för privatpersoner också skapat en egen brandskyddsdag i det egna fastighetsbolagets namn. En dag där hyresgästerna enkelt kan repetera brandskyddsutbildningen Vår Trygghet.

Okunskapen om brand i hemmet vet vi efter 7 års arbete är stor. En brand i en av fastighetsbolagets eller bostadsrättsföreningens bostäder kan få enorma konsekvenser för alla. En bostadsbrand kommer att påverka de drabbade, grannar och fastighetsbolaget eller bostadsrättsföreningen. Enligt Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap är spisbränder, varje dag och året runt, den vanligaste orsaken till att en bostadsbrand uppstår. En rapport som uppmärksammats i många stora dagstidningar, på SVT och TV4.

Varje dag använder bostadsinnehavarna spisen utan större kontroll och kunskap om vad man gör om spisbranden snabbt är ett faktum. Lite slarv och vardagsstress vid matlagningen kan få oanade konsekvenser! Våra snygga och effektiva brandfiltar och brandsläckare är beprövade, billiga i inköp jämfört med vad en brand kan medföra i mänskliga tragedier och dyra brandsaneringar. De är enkla att använda och att dela ut. Till varje brandfilt och brandsläckare ingår vår brandskyddsutbildningen Vår Trygghet som folder. Utbildningen är framtagen tillsammans med privatpersoner för privatpersoner och i konsultation med Storstockholms brandförsvar. Se under fliken "Utbildningsfolder".

Det är i bostaden brandskyddet ofta är som sämst. 9 av 10 lägenhetsinnehavare har varken ett effektivt släckhjälpmedel eller förkunskap, om en brand uppstår. Den obligatoriska brandvarnaren varnar men släcker inte en brand som ofta startar med en liten låga. Varje år uppstår mellan
30 000 och 40 000  brandincidenter i svenska hem med stort mänskligt lidande för de drabbade och enorma kostnader för fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningen. Omkring 80 procent av alla bränder startar vid spisen oavsett årstid.

I de flesta fall är het och brinnande olja orsaken eller den bortglömda och överhettade kastrullen. Värmen från kastrullen stiger och smälter fettet från spisfläktens filter, som sedan droppar ner och utlöser branden. En brand i hemmet är lika allvarlig som i offentlig miljö, där kravet på ett professionellt och fullgott brandskydd redan finns. . 

Det finns många exempel på hur förödande konsekvenserna kan bli om man inte har god förkunskap och släckhjälpmedel vid en brand. En hyresgäst i Göteborg försökte i panik släcka het och  brinnande matolja med vatten. Det slutade med att 67 lägenheter eldhärjades. Den explosionsartade branden spreds snabbt genom matfettet som fanns i spisfläkten till de andra lägenheterna. Med rätt förkunskap och släckhjälpmedel hade kanske katastrofen kunnat förhindras.

Yurub Guled Jama, en av många som lyckats släcka en brand med våra brandfiltar. Här visar hyresvärden och räddningstjänsten sin uppskattning!
Designad brandfilt utan väggmontering.
Designad brandfilt utan väggmontering.

Vi hoppas att punkterna nedan kommer att inspirera på samma sätt som dom inspirerat över 70 fastighetsbolag som exempel Svenska Bostäder, Ekeröbostäder, Lennart Ericsson Fastigheter, Timråbo, AB Bostäder i Borås, AF Bostäder i Lund och Bostaden Umeå som hittills utrustat mer än 150 000 lägenheter med våra effektiva släckhjälpmedel. Alla dessa fastighetsbolag har bidragit till att minska antalet lägenhetsbränder. 

  • Varje dag året runt utan fastighetsbolaget eller bostadsrättsföreningens kontroll står de boende och lagar mat utan att ha kunskap om vad man i chock gör när en brand utan förvarning uppstår på spisen. 
  • En brandfilt eller brandsläckare ska vara anpassad för hemmiljö och snyggt designad för att få vara framme väl synlig, så att den snabbt och enkelt kan användas vid en brand.
  • Om en brand uppstår vet vi att risken är stor att bostadsinnehavaren drabbas av panik och kan då fatta helt felaktiga beslut. God förkunskap är avgörande för att snabbt och tryggt kunna släcka en uppblossad brand. Brandskyddsutbildningen Vår Trygghet är anpassad för privatpersoner om hur man förhindrar att en brand uppstår i sitt hem, vad man ska göra om olyckan är ett faktum  och vad man gör om branden gått över styr hos sig själv eller om giftig rök spridits i trapphuset. Brandskyddsutbildningen Vår Trygghet ingår som folder till alla våra brandskyddspaket. Förutom foldern ingår också vår instruktionsfilm som visar bostadsinnnehavaren hur man använder brandfilten eller brandsläckaren. Filmen får fritt visas på fastighetsbolaget eller bostadsrättsföreningens hemsida. Instruktionsfilmen är framtagen i konsultation med Storstockholms brandförsvar.
Se filmen här
loading...
Vår samarbetspartner Prestos huvudkontor och fabrik i Katrineholm. Klicka för större bild.

Vår Trygghet är medlem i


Vår Trygghet är Sveriges ledande leverantör av släckhjälpmedel och brandskyddsutbildningar för privat bruk. Våra brandfiltar och brandsläckare är varken dyrast eller billigast, men håller marknadens absolut högsta kvalitet. Jämfört vad en brand kan medföra, är den långsiktiga investeringen blygsam!


Brandfiltarna och brandsläckarna tillverkas av vår nära samarbetspartner Presto Brandsäkerhet AB, Nordens ledande företag inom brandskydd. 

Alla beställningar faktureras i samband med leverans av Presto Brandsäkerhet AB.

Nya och hårdare EU regler för brandfiltar!

EU kommer införa nya och hårdare regler på brandfiltars effekt vid släckning av en brand. 
Våra brandfiltar som är tillverkade av Presto Brandsäkerhet AB, klarar redan EU:s kommande och hårdare regler på kvalitet och släckförmåga med god marginal. Att tumma på kvalitet och att utsätta användaren för en falsk trygghet är helt otänkbart för oss på Vårtrygghet.se.

Över 150 000 bostäder är hittills utrustade med våra brandfiltar.

På drygt sex år har vi påbörjat samarbeten med över 70 fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar. Här är några exempel!

Alfta Edsbyn
Aneby Bostäder Arbetarebostadsfonden Arvidsjaurhem
Bostaden i Umeå
Roslagsbostäder
SABO
Botkyrkabyggen
Bodenbo
Falkenbergs bostads
Flens Bostads
Fristadsbostäder
Sjöbohem
Stockholms kooperativa bostadsbolag
Östersundshem
 

Skebo
Förbo
Gamla Byn
Haninge Bostäder
Håbohus
Kalixbo
Svenljunga Bostäder
Telge Bostäder
Torshälla Fastigheter
Knivstabostäder
Kustbostäder Oxelösund
Lidingöhem
Lycksele Bostäder
MKB
Tyresö Bostäder
Vänersborgs Bostäder,

Svenska Bostäder
Sollentunahem
Stiftelsen Stockholms Studentbostäder
Tierpsbyggen
Treklövern
Ystadsbostäder
Årehus
Mitthem
Essungabostäder
Signalisten
Ekerö Bostäder
Bostäder i Borås
Vellinge Bostäder
Salabostäder
Sybro Fastigheter

Malungshem
Campus Roslagen
Surahammarhus
Gotlandshem
Stadsholmen
Svedalahem
Boxholmshus
Nykvarnsbostäder
PG Sundberg
Lennart Ericsson Fastigheter
Melins Fastigheter
Sybro Fastigheter
Lennart Andersson Bostäder
AF Bostäder